Moderat desinformation

”Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) har bland annat i en intervju i Dagens Nyheter sagt att a-kassan har ”karaktären av bidrag”. Även andra M-politiker har gått ut och sagt att a-kassan är ett bidrag.

Nu har TCO gjort en undersökning bland allians- och M-väljare som visar en annan syn på saken. 60 procent av dem som svarat att de sympatiserar med M anser att det är en försäkring. Att jämföra med allmänheten där 64 procent ser a-kassan som en försäkring.

Moderata företrädare har inte stöd i fakta eller hos sina egna sympatisörer när man kallar a-kassan ett bidrag. Vi vill att retoriken ändras och att man börjar rusta upp a-kassan som löntagarna betalat in pengar till.” – Kollega 27/6-2014

Moderaterna affischerar nu stenhårt med att sprida sin desinformation, de kommer att gå så långt som att till och med på valdagen sätta upp nya skyltar i anslutning till vallokalerna.

Det tycker vi är lågt, sjukförsäkringen & arbetslöshetsförsäkringen är inga bidrag det hörs ju till och med på namnet.

Har moderaterna bara otur när de tänker eller vet de inte hur systemet fungerar? På söndag har Du chansen att rösta bort dem, så de får tid att läsa på.

 

 

facebook Twitter Email