Från mörkret stiga vi mot ljuset…(hejdå 2020!)

Nu är julen här och 2020 närmar sig sitt slut.

Jag vill rikta ett stort tack till alla medlemmar, sympatisörer och även meningsmotståndare för året som gått, vi har genomlidit det tillsammans och fått tänka om och ställa om. Det har krävts uppoffringar och de är inte över än.

Håll i, håll ut och håll avstånd har vi hört dagligen och det gäller fortsatt, men det kommer att bli bättre om vi fortsätter att ta ansvar och fokuserar på det som verkligen är viktigt – människors hälsa och trygghet.

2020 är ett år vi kommer att minnas men inte sakna.

Pandemin har förändrat livet för miljarder människor och avslutat det för miljoner. Sedan andra världskriget har vi inte mött en svårare utmaning.

Att minska smittspridningen, ge stöd till sjukvården och bidra för att värna jobben kommer även fortsättningsvis att vara vår viktigaste uppgift, både som enskilda människor och gemensamt som samhälle.

Nu finns det ett tydligt ljus i mörkret. Vaccinet är här och under första halvåret kommer miljoner svenskar att få detta viktiga skydd. Det är vägen tillbaka till samhällen som öppnar upp och människor som åter kan mötas. 

Politiskt har 2020 präglats av pandemin både vad gäller det politiska innehållet och i formerna för den politiska verksamheten. Dagordningen för mötena har handlat om olika aspekter av pandemin och i partiet har vi flyttat från gator och torg in i våra digitala verktyg. Det har inte alltid varit lätt och utmaningarna fortsätter, tillsammans har vi gjort vårt bästa för att möjliggöra deltagande. Vi har ställt om mer än vi ställt in.

En tid framöver är det fortsatt omställning som gäller men planeringen för fysiska möten och verksamhet vi alla längtar efter fortgår – vi kommer att vara förberedda.

Det gäller förstås också för arbetet med att bygga ett starkare samhälle. Ska vi stå starka i kris behöver vi styrka även till vardags.

Vill vi ha handlingskraft i svåra tider måste den förberedas i goda.

Vår socialdemokratiska samhällsmodell har goda möjligheter att vinna ökat stöd framöver. 

Med det sagt önskar jag alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt Bättre År!

/Markus Kauppinen

facebook Twitter Email