Företagsklimat…

Idag presenterade svenskt näringsliv sin årliga ranking av företagsklimatet. (http://www.foretagsklimat.se/gnosjo)
Gnosjö kommun landar på 23:e plats i landet, förtjänt. Det är inte dåligt, men vi Socialdemokrater i Gnosjö har högre ambitioner.

Vi har fått igenom alla våra förslag inom detta område, till skillnad från moderaterna som inte presenterat några som helst förslag – de har kopierat ett av våra med lägre ambitionsnivå. That´s it.

Nämligen målet att hamna på minst 15:e plats i svenskt näringslivs ranking  – Socialdemokraterna föreslog plats 10 i vårt budgetalternativ för 2016.
Det är tack vare Socialdemokraterna som Gnosjö kommun ens har ett mål för företagsklimatet – det har tidigare inte funnits.

Frågan om ett gott företagsklimat är inte en stridsfråga, vi är ju överens om att det är viktigt.

Därför borde det vara enkelt att lyfta dessa frågor till den övergripande strategiska nivån där de hör hemma och ta fram en plan för hur vi ska utveckla företagsklimatet tillsammans med näringslivet.

Jag är helt övertygad att vi kan komma överens om det mesta gällande företagsklimatet.
Vi ser att näringslivet upplever en försämrad attityd till företagande hos politiker, det är tillväxthämmande och behöver brytas.

Återigen det är lätt för borgerligheten att lyfta frågan, vi Socialdemokrater kommer att hjälpa till – vi är ju överens, vi vill bara mer…

facebook Twitter Email