En början på någonting nytt.

Rubriken kändes mer positiv än att skriva att allt har ett slut.

Jag har idag meddelat arbetarekommunens styrelse att jag efter nästan en månads grubbleri bestämt mig för att inte fortsätta som kommunalråd efter årsskiftet. (Dock kommer jag sitta kvar i kommunfullmäktige, men inga andra kommunala uppdrag.)

Det har inte varit ett lätt beslut att ta, då det påverkar många människor. Men efter 20 år i kommunpolitiken varav de sista 12 som kommunalråd så har jag kommit fram till att det är dags för mig att göra något annat.

Jag tar också med detta beslutet min del av ansvaret till vårt dåliga valresultat i kommunvalet – det signalerade att det behövs något nytt. Då ska jag inte vara i vägen för den förändringen.

Det har varit 12 helt fantastiska år och jag vill tacka medlemmarna i Gnosjö socialdemokratiska arbetarekommun som gav mig förtroendet, ni har alltid gett mig full support och stöd. För det är jag evigt tacksam.

Det är ett väldigt hedersamt och fint uppdrag jag avstår ifrån, man får uppleva extremt mycket och träffa en hiskeligt massa trevliga människor, allt från mannen/kvinnan på gatan till ministrar och kungligheter. Samtidigt som man är med och utvecklar kommunen, många handlingar läses och mycket räknas och diskuteras. Många sena kvällar, ingen fritid och ständigt påpassad, men jag har fram tills nu känt att det varit värt det men när man börjar fundera på om det är värt det – ja då är det dags att göra något annat.

Jag lämnar ett mycket spännande uppdrag. Kommer jag att sakna det? Troligt, men framför allt kommer jag att minnas det och bära med mig resten av mitt liv.

Jag har knappt 3 månader kvar av uppdraget innan jag säger ajöss och tack för fisken. Fram till dess ska jag ta tillvara på varje sekund att få tjäna demokratin och bära erat stöd.

Än en gång, ett stort TACK!

/Markus

facebook Twitter Email