Vi tar fajten för schyssta villkor – det är allvar nu!

”Vi träffas inför EU-valet , för att satsa på jobben” inleder Dan Mattsson LO-ombudsman som kandiderar till parlamentet nu i maj.

Tre tunga fackförbund, LO-distriktet och Socialdemokraterna i Gnosjö, Gislaved, Vaggeryd och Värnamo kommuner har gått samman i en gemensam kraftsamling för en bättre arbetsmarknadspolitik i Europa.

kraftsamlingmaj2014

 

(Från Vänster: Göran Johansson, Magnus Lagerkvist, Berry Lilja, Dan Mattsson, Marie Johansson, Margareta Lindgren, Markus Kauppinen, Tommy Stensson, Kent Williamsson)

En gemensam träff hölls i Värnamo i tisdags, där man kom överens om viktiga punkter att göra gemensam aktion omkring.

”EU påverkar oss lokalt, därför är det viktigt att vi går samman” säger Berry Lilja (S) Kommunstyrelsens ordförande i Vaggeryds kommun, han fortsätter  ”Det är ett historiskt misslyckande att nästan 6 miljoner ungdomar är arbetslösa i Europa samtidigt som flera industrier har svårt att hitta arbetskraft”.

”Denna samverkan mellan fackliga organisationer och Socialdemokraterna syftar till att höja kunskapen och tydliggöra behovet av ordningsregler för svensk arbetsmarknad”, säger Marie Johansson (S) kommunalråd i Gislaveds kommun.

”Schyssta villkor och ordning och reda på arbetsmarknaden behövs, se bara på skog och transportbranschen där människor utnyttjas likt slavliknande förhållanden” kompletterar Magnus Lagerkvist Transportarbetareförbundet samt Göran Johansson från GS facket.

”EU ska arbeta med rätt saker. Ett väl fungerande EU med en gemensam inre marknad kan bidra till fler jobb vilket är mycket positivt för oss i den här regionen” säger Tommy Stensson IF Metall.

”EU-valet nu 25 maj är ett viktigt val för jobben, det är allvar nu” avslutar Ulla Gradeen (S) oppositionsråd i Värnamo Kommun.

 

För ytterligare information,
kontakta Marie Johansson 070 2994992,
Dan Mattsson 070-539 69 78 eller
Ulla Gradeen 070 5688345

Göran Johansson, GS-facket
Magnus Lagerkvist, Transport
Berry Lilja, Kommunalråd Vaggeryd
Dan Mattsson, LO
Marie Johansson, Kommunalråd Gislaved
Margareta Lindgren, Arbetarekommuns ordf Gislaved
Markus Kauppinen, Kommunalråd Gnosjö
Tommy Stensson, IF-Metall
Kent Williamsson. Arbetarekommuns ordf Vaggeryd

 

facebook Twitter Email