Strategi eller tragedi ?

Igår var det en efterlängtad strategidag för fullmäktigeledamöterna samt kommunstyrelseledamöterna, vi fick höra förvaltningschefernas analys av framtida utmaningar.
Det var intressant och lärorikt, vi fick bland annat höra att Gnosjö ligger i topp i Sverige vad gäller äldrevården, det tycker jag är bra och det är så det ska vara.

Det finns partier i alliansen som tycker att vi kan dra ner på kvalitén, de säger att vi inte har råd med så hög kvalitet, jag anser att de har fel! Vårt uppdrag är att ge våra kommuninvånare – gammal som ung den bästa servicen som är möjlig. Gnosjö kommun kan bättre ändå, men för att bli bättre måste vi göra hemläxan, vi måste ständigt ompröva, följa upp och analysera.

Vi måste även ha en plan – en strategi för hur vi uppnår målen, det är ingen strategi att som alliansen menar att sänka målen för att uppnå dem – det är en tragedi.

Om knappt en vecka ska budgetramarna debatteras i fullmäktige, då avgörs om Gnosjö kommun ska andas framtidstro och ha en strategi för hur vi kan lyfta oss som kommun, det står vårt förslag för..Vi har en plan – en strategi, mot oss har vi den M-ledda alliansens 4:e (eller är det 5:e förslag till budgetramar, svårt för alla att avgöra om vilket..) men en sak är säker: skulle alliansen förslag antas vore det en tragedi.

/Markus

facebook Twitter Email