Semestertid

För många så är Juli den månad flest har sin längre ledighet i form av en välförtjänad semester. Som lite kort sommarläsning kan vi från Socialdemokraterna berätta vad som hänt den senaste tiden från juni tills nu.

Den mellan den 18 och 19 juni 2010 var det Järnbärardagsfirande i Gnosjö kommun med marknadsstånd uppsatta i Gnosjö centrum. Den 19 juni stod ett gäng glada funktionärer från partiet kring ett sådant stånd med lite broschyrmaterial, tilltugg och fina ballonger. Vi blev välbesökta, mycket tack vare våra trevliga ”grannar” från IF Metall som bjöd på samtal, dryck och grillad korv. Tog även tillfället i akt med att hålla i en liten ”Rättvise”-tävling beståendes av Gnosjös kortaste tipspromenad med Rättviseprodukter som vinster.

Den 24 juni fick vi Socialdemokrater i egenskap av Nattvandrare en inbjudan till Nattcafé från Lichron AB (företaget som både bedriver gymnasieutbildning som friskola och maskinförsäljning till Gnosjöregionens olika industriföretag). Nattcafé-erbjudandet som översändes från Rektor Laila Khammeri bestod i att samtliga nattvandrare, från Socialdemokraterna såväl som från Allianspartierna är välkomna på lättare förtäring när nattvandringskvällarna är i gång. Vi tackar varmt för detta erbjudande och för att Lichron som första Gnosjöföretag tagit sitt initiativ till att stötta Nattvandringsinitiativet. Vi välkomnar fler företag till att ge sitt aktiva stöd till att underlätta denna frivilliga insats till att göra Gnosjö centrum till en säkrare plats för alla – ung som gammal.

Den 1 Juli 2010 hade vi Socialdemokrater ännu ett möte med den vietnamesiska minoriteten i Gnosjö kommun. Precis som vid förra mötet förtydligades den behovsbild som vietnameserna har för att Gnosjö ska bli ett bättre samhälle att leva i för alla, där vietnameserna kan göra sitt för att bli en bättre del av Gnosjö samhälle. Vi bokade ett nytt datum där vi blev ombedda att berätta mer om oss själva som socialdemokrater, och vilken kommunpolitik vi bedriver – samt hur denna kommunpolitik kan bidra till en bättre tillvaro för Gnosjö kommuns vietnamesiska minoritet. Vi upplevde ett starkt engagemang för att organisera sig och förverkliga sina egna behov, och vi erbjöd vår hjälp och stöd i att förverkliga de många behov som tillsammans med oss identiferats. Datum sattes till den 29 augusti, klockan 16:00 i Metallhuset.

facebook Twitter Email