Politiska allianser, samverkansavtal och offentlighet.

Efter valet är det bråda tider i många av kommunsveriges korridorer, det tisslas och tasslas. Telefoner ringer, dörrar stängs, det är många knutar som ska lösas upp och eftergifter ska göras.

Allt för att få till en majoritet eller kanske en minoritet som får söka stöd i fråga för fråga i fullmäktigeförsamlingarna.

Som väljare är det lätt att känna sig vilsen, får jag vad jag röstade för? Då är det viktigt att partier som ingår överenskommelser redovisar dessa offentligt och även talar om vilka eftergifter man som parti har fått göra.
Det är sunt och helt logiskt, dock finns det krafter som säger att det har inte andra med att göra vad för överenskommelser som gjorts, att det ska vara hemligt.

Det är att lura väljarna, de stängda dörrarnas överenskommelser har i kommun efter annan fått på pälsen. Så även i Gnosjö, Socialdemokraterna i Gnosjö vann inte kommunvalet, det har vi inte påstått, däremot går vi till skillnad från den moderatledda alliansen starkare in i denna nya mandatperiod. Det ska och kommer att märkas.

Vi kommer att öppet redovisa våra ställningstaganden, i traditionella medier och även i så kallade nya medier.  

Vi ser även framemot att Kristdemokraternas motion om websända fullmäktigesammanträden blir verklighet 2015.

Det är dags för öppenhet, det är dags för demokrati – på riktigt!

 

facebook Twitter Email