Inga nyheter är lika med goda nyheter?

Frågan dyker upp titt som tätt, hur blir det i Gnosjö kommun med styret? Svaret är att ingen vet. Förhandlingar eller vad man ska kalla det pågår mellan vissa partier som under förra mandatperioden och även i valrörelsen hyllade allianssamarbetet utåt, hur är det egentligen med det så kallade samarbetet? Vad är det som tar sån tid??? Signalerna detta hysch-hysch skickar ut är ängslan och som väljare kan man få för sig att det pågår interna stridigheter.

Socialdemokraterna har under veckorna blivit beskyllda för att inte vara samarbetsvilliga, eller att det inte går att samarbeta med oss för att vi är för kritiska, att vi ifrågasätter underlag inför beslut och även kompetens emellanåt. Kallar man det för samarbetsovilja så tar vi gärna det, för det är utifrån diskussioner och debatt som ärenden och utvecklingen går framåt.

Tystheten och bristen på kritisk granskning av egna beslut resulterar aldrig i utveckling och utan utveckling stannar tillväxten. Ifrån vissa håll inom alliansen vill man tysta kritiker och hålla allmänheten utanför, det är direkt skadligt för demokratin.

En eloge till alla som fortsätter att ifrågasätta och kritiskt granska underlag, vi Socialdemokrater kommer aldrig att sluta med det oavsett vilken position vi Socialdemokrater kommer att ha efter att alla val i kommunfullmäktige är genomförda.

 

 

facebook Twitter Email