Gott slut och Gott nytt år!

Snart börjar det nya året med nya möjligheter men innan det börjar bör vi reflektera över vad som hänt det gångna året.

Det har varit val och valresultatet är för alla känt, väljarna gav Socialdemokraterna ett större mandat och borgerligheten i Gnosjö har tappat sin majoritet.
Vi har i Gnosjö ett minoritetsstyre – på pappret. Hur menar jag då? Återkommer till det strax..

Vissa har undrat varför Socialdemokraterna har utmanat på en del poster i kommunen och gett sig in i röstningar som vi på förhand visste vi kommer att förlora?

Svaret är enkelt, i ett nytt politiskt läge är det viktigt för medborgarna att veta vilka det är som styr och hur regeringsunderlaget ser ut. Nu när alla val är gjorda vet vi hur alliansens underlag kommande mandatperiod ser ut.

Vi ser även att alliansen väljer Sverigedemokraterna före ett samarbete med Socialdemokraterna. Vi grundar detta dels på föregående mandatperiod och framförallt på omröstningarna i december. Följande är fakta:

  1. Kommunstyrelsens ordförande är vald med stöd från SD.
  2. Socialutskottets ordförande är vald med stöd från SD.
  3. Kultur och utbildningsutskottets ordförande är vald med stöd från SD.
  4. SD är invalda i kommunstyrelsens ordförandeberedning med stöd av en enig Allians.

Det var just detta som var syftet från oss Socialdemokrater med att begära omröstning på dessa poster. Nu har vi och väljarna fått klarhet. Det är en 4+1 allians som styr kommunen.

Vi reserverade oss inte mot utfallet i omröstningarna – det ska kommas ihåg, vi respekterar demokratiska val även om vi inte gillar utfallet.

Vi Socialdemokrater har gått till val på vår politik och vi kommer aktivt att verka för vår politik, vi har på resans gång fått stöd av ett nytt parti och har för första gången i Gnosjös historia en fördjupad samverkan med ett annat parti – miljöpartiet. Det var inte speciellt svårt att bli överens med dem då vi har samsyn i väldigt många frågor.

Vi kommer att driva en tydlig oppositionspolitik med egna förslag mot 4+1 alliansen.

Det innebär inte att vi kommer vara emot alla förslag från Alliansen eller enskilda partier inom alliansen, självklart är det kommunens bästa som är ledstjärnan för oss precis som för alla partier i kommunfullmäktige.

Socialdemokraterna kommer fortsatt att stå upp för alla människors lika värde, för ordning och reda, för rättvisa och jämlikhet.

Önskar alla läsare ett riktigt GOTT NYTT ÅR!

facebook Twitter Email