Före under och efter Corona-krisen

Först och främst:
Det är en stor tragedi att så många har fått sätta livet till i denna fruktansvärda pandemi. Våra tankar går till de drabbade familjerna.

R.E.M hade en hit 1987 vars titel är ”It´s the end of the world as we know it”

Vi är där nu, inget är längre som det varit och det vi trodde vi visste gäller kanske inte längre. Det är utmanande och skrämmande, men det kommer bli bra.

Vi ska fortsätta utveckla Gnosjö kommun och Region Jönköpings län, nu och fortsatt måste vi alla tillsammans se till att stärka och skydda samhället, vårt näringsliv, organisationer och föreningar.

Regeringens vårbudget innehåller bland annat stöd till små och medelstora företag, till exportföretag och en företagsakut. En nationell företagsakut som Region Jönköpings län har fått i uppdrag att upprätta och ansvara för, som finansieras av tillväxtverket.

Regeringen kompenserar för de skattebortfall som krisen leder till, pengar som går till vård, skola och omsorg, och till kollektivtrafiken.

Vi gläds också åt tillskottet till kommunerna gällande sommarjobb vilket gör att fler av kommunens ungdomar kommer få möjligheten att sommarjobba.

Med största sannolikhet kommer det att krävas mer stöd till samhället, näringslivet, organisationerna och föreningarna. När den första akuta krisen som vi befinner oss i är över, kommer nästa utmaning och det är att få hjulen att snurra igen. Det finns bara en väg och det är framåt!

Det finns de politiker (oavsett partifärg) som tycker att kommunikationen som sker handlar om att plocka politiska poäng vare sig det är regeringens eller oppositionens förslag som presenteras. Den inställningen talar mer om den tyckandes karaktär än om uppgiften vi politiker tagit oss an. Vi har ett ansvar att hantera en kris, det kräver kreativitet och mod. Mod att prova nytt, mod att utmana varandras uppfattningar.

Det där med politiska poäng och summering av dem – det kan vi ägna oss åt när allt är över, om man tycker det är viktigt… Det är allvar nu – på riktigt!

Ledare på alla nivåer prövas alltid men i kristider prövas ledarskapet extra mycket. Ett modernt ledarskap är lyhört till kreativa förslag som framförs av samtliga partier, intresseorganisationer eller invånare.
Vi ser också att det sker lokalt, regionalt och nationellt.
Det är bra för Gnosjö, Region Jönköpings län och landet Sverige.

Ett starkare samhälle bygger vi tillsammans.

facebook Twitter Email